Morgan Stanley: ‘Duurzaam investeren is mainstream’

Morgan Stanley: ‘Duurzaam investeren is mainstream’

Amerikaanse vermogensbeheerders zien groeiende kansen in duurzaam beleggen. Door de toepassing van een duurzaam investeringsbeleid willen zij bijdragen aan een positieve impact op het milieu.

Dat blijkt uit een surveyonderzoek van zakenbank Morgan Stanley en financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg. Het onderzoek werd gehouden onder 402 Amerikaanse vermogensbeheerders. 65 procent van de ondervraagden blijkt een duurzaamheidsbeleid in te zetten om financieel rendement te behalen en tegelijkertijd positief bij te dragen aan het milieu.

Duurzaam rendement

Daarnaast gelooft 64 procent van de ondervraagden dat de toepassing van een duurzaam investeringsbeleid de komende jaren zal toenemen. Volgens Morgan Stanley is de groeiende populariteit van duurzame investeringen te verklaren door een grote vraag vanuit beleggers. Tegelijkertijd draagt positieve berichtgeving in de media over duurzaam beleggen bij aan de groeiende vraag, stelt de bank.

“Duurzaam beleggen blijft significant groeien onder het bredere gemeenschap van investeerders”, zegt Audrey Choi, CEO van het Morgan Stanley Institute for Sustainable Investing, in een persbericht. “Dit komt omdat er een grote vraag is onder individuele en institutionele beleggers naar producten die zowel financieel als duurzaam rendement opleveren.”

Kansen voor duurzaam beleggen

Van de ondervraagde vermogensbeheerders vindt 55 procent echter dat er gebrek is aan data om investeerders te informeren over duurzame beleggingsbeslissingen. Daarnaast vindt 62 procent dat er meer bewijs nodig is om aan te tonen dat duurzaam beleggen daadwerkelijk financieel rendement oplevert.

Met dit bewijs zegt 62 procent de ondervraagden meer duurzame investeringen mogelijk te kunnen maken. Volgens de bank zou een grotere transparantie in het duurzaamheidsbeleid van vermogensbeheerders kunnen bijdragen aan de groei in duurzame investeringen.

Uit een surveyonderzoek van Morgan Stanley in 2015 bleek dat 46 procent van de investeerders twijfelt of duurzame investeringen leiden tot het gewenste financiële rendement. Daarnaast bleek dat vooral millenials, investeerders in de leeftijdscategorie van 20 tot 34 jaar oud, meer bereid zijn om duurzaam te beleggen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.