Voor wie

Stel….
je hebt twee verzekeraars of tussenpersonen, bij allebei werken vriendelijke mensen die je helpen met al je vragen en ze zijn allebei financieel gezond en je kan er terecht voor alle verzekeringen. Alleen de ene verzekeraar of tussenpersoon doet het nét even anders. Die verzekeraar investeert alleen of gedeeltelijk in sectoren die goed zijn voor mens en maatschappij, in duurzame bedrijven zoals producenten van groene energie, in kunst en cultuur of bijvoorbeeld in de zorgsector. Bedrijven en instellingen die niet alleen een gezonde winst maken, maar die ook de samenleving een positieve impuls geven. Dat soort bedrijven wil De Groene Verzekering graag steunen om te groeien, wat goed is voor hen, voor ons, en voor iedereen. De Groene-Verzekering helpt particulieren en bedrijven met een bepaalde levenshouding, instelling. Door de voorkeur te geven aan verzekeringsmaatschappijen die in veel bedrijfstakken beleggen die koplopers zijn op duurzaamheidsgebied; duurzame groene verzekeringsmaatschappijen.
Door bij voorkeur te beleggen in: – duurzame energie – biologische landbouw – Fair Trade – Kunst en cultuur.

 

Wat stimuleert een groene verzekeringsindustrie?

Wij doen alleen zaken met organisaties die een gezond milieu en gezonde natuur ondersteunen. U kunt hierbij denken aan duurzame energieprojecten, maar ook aan biologische landbouw. Ook recycling bedrijven en projecten voor natuurbehoud.

 

Biologisch voedsel en biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen het milieu, onze gezondheid en het voedsel dat wij eten. Pesticiden en kunstmest worden niet gebruikt en de standaard voor dieren en welzijn is hoog.

 

Sociale economie

De Groene-Verzekering wil een steentje bijdragen door  verzekeringsmaatschappijen te selecteren die een duit in het zakje doen aan organisaties die de sociale economie stimuleren. U kunt hierbij denken aan sociale huisvesting en fair-trade bedrijven. Daarnaast ondersteunt De Groene-Verzekering organisaties en bedrijven met de omslag naar een sociale en duurzame onderneming.

 

Cultuur en welzijn

Bedrijven die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Artistieke, educatieve en religieuze organisaties en rustoorden vallen bijvoorbeeld binnen deze sector.

 

Kunst en cultuur

Onder dit kopje scharen wij elke vorm van creatieve expressie die de ontwikkeling van individuele personen en de samenleving als geheel bevordert, stimuleert en inspireert.

Filmpje over ´duurzaam denken´