Aansprakelijkheidsverzekering (zakelijk)

Als ondernemer krijgt u met aansprakelijkheid te maken, of u nu zzp’er bent of directeur van een groot bedrijf. U bent niet alleen aansprakelijk voor uw eigen handelen, maar u bent ook verantwoordelijk voor de schade die uw werknemers veroorzaken. Hoe kunt u zich hier goed tegen verzekeren? We leggen de meestvoorkomende vormen van aansprakelijkheid uit, zodat u de juiste verzekering kiest.

Bedrijfsaansprakelijkheid

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken aan anderen. Zo bent u als ondernemer beschermd als u aansprakelijk wordt gesteld voor materiële en letselschade.

 

Voorbeelden
Schade die ontstaat tijdens het leveren van een dienst of product
Schade van werknemers opgelopen tijdens werk
Schade die werknemers elkaar onderling toebrengen

 

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen fysieke schade aan personen en goederen. U verzekert zich met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering tegen vermogensschade die een andere partij oploopt door fouten van uw bedrijf.

 

Vraag een offerte aan

Meer informatie over de verzekering

Beroepsaansprakelijkheid

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt u dekking voor schade die u of uw medewerkers veroorzaken tijdens het uitoefenen van het beroep. Het gaat dan alleen om financiële schade (‘zuivere vermogensschade’).

 

Voorbeelden
Schade door een onvolledig of een onjuist advies
Schade door een ontwerp- of een berekeningsfout
Schade door een gebrekkig of een onveilig product

 

Beroepsaansprakelijkheid is een belangrijk risico voor zelfstandigen (architecten, artsen) en mensen met juridische beroepen (advocaat, notaris) of administratieve beroepen (financieel adviseur, accountant).

 

Vraag een offerte aan

Meer informatie over de verzekering

Werkgeversaansprakelijkheid voor bestuurders van motorrijtuigen

Medewerkers kunnen u aansprakelijk stellen wanneer hij of zij tijdens werktijd een ongeluk krijgt. U heeft voor deze schade geen standaarddekking op uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De WEGAM-verzekering dekt letselschade die uw werknemer oploopt met een motorrijtuig tijdens werkuren.

 

Vraag een offerte aan

Meer informatie over de verzekering

Bestuurdersaansprakelijkheid

Een bestuurder is hoofdelijk aansprakelijk voor gemaakte fouten. Een fout van een bestuurder kan leiden tot de aansprakelijkheidsstelling van iedere andere bestuurder. Deze verzekering dekt schadevergoeding en juridische kosten.

 

Vraag een offerte aan

Meer informatie over de verzekering

Kennismaken? Meer informatie over Zakelijke verzekeringen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Tel: (050) 537 0927 / Mobiel:  (06) 22391852

Stel een vraag

Stel eenvoudig uw vraag aan een medewerker van De Groene Verzekering.
Wij komen er z.s.m. op terug.