Cyberverzekering: goed beschermd tegen cybercriminaliteit

Criminelen breken tegenwoordig niet meer alleen in via deuren en ramen. Ze maken misbruik van uw bedrijfsgegevens, hacken uw systeem of halen geld van uw rekening. Voor de bedrijfscontinuïteit wordt de aandacht voor datarisico’s daarom steeds belangrijker. Cybercriminaliteit leidt tot een opeenvolging van schades, bijvoorbeeld verlies van inkomen, vertrouwen, reputatie en claims van anderen.

 

Een cyberverzekering biedt bij een incident direct toegang tot een team specialisten. Ook vergoedt een cyberpolis de kosten van schade en de kosten om uw schade zoveel mogelijk te beperken en te herstellen. Wilt u meer informatie over een cyberverzekering? Neem contact op met een van onze adviseurs om een afspraak te maken.

Nieuwe privacywetgeving (GDPR): van regels naar doen

De nieuwe Europese privacywetgeving GDPR (General Data Protection Regulation) is er. U zat misschien niet te wachten op meer wetgeving, maar we kunnen het ook positief bekijken: eindelijk kwam er vanaf mei 2018 een wetgeving die, voor een groot deel, alle nationale wetgevingen van Europese landen gaat vervangen. Het gebruik van persoonlijke gegevens over landsgrenzen heen wordt duidelijker gereguleerd en daarom een stuk gemakkelijker.

Cybercrime: ben ik voor cybercriminaliteit verzekerd?

Het zal u niet zijn ontgaan: het Wanna Cry ransomware-virus (een vorm van gijzelsoftware) heeft toegeslagen. Systemen van ziekenhuizen werden uitgeschakeld, de productie bij autofabrikanten lag stil, klanten van parkeergarages konden niet betalen en de informatieborden van de Duitse spoorwegen werkten niet. Maar ook dichter bij huis zijn de effecten van cybercrime zichtbaar.

Datarisico’s en cybercrime: gedragsverandering noodzakelijk

Nagenoeg alle MKB-bedrijven hebben een brandverzekering met daarin een inbraakdekking voor het beschermen van hun opstal en inventaris. Ondernemers onderkennen blijkbaar dat de kans dat er wordt ingebroken reëel is en dat de impact voor het bedrijf groot is. Maar de risico’s waar ondernemers steeds meer last van krijgen zijn niet met het blote oog zichtbaar, maar hebben met data en het internet te maken. Is de kans op een digitale inbraak inmiddels niet vele malen groter? Hoe is het bewustzijn van ondernemers op dit gebied?

Kennismaken? Meer informatie over Zakelijke verzekeringen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Tel: (050) 537 0927 / Mobiel:  (06) 22391852

Stel een vraag

Stel eenvoudig uw vraag aan een medewerker van De Groene Verzekering.
Wij komen er z.s.m. op terug.