Investeringsrisico

Investeringsrisico

Investeringsrisico voor beleggers/aandeelhouders in de olie- en gassector

Als we – zoals afgesproken binnen het Klimaatakkoord van Parijs – de opwarming van ons klimaat binnen de 2 graden Celcius kunnen (en zullen moeten) houden, zal dat resulteren in de nodige investeringsrisico´s voor beleggers / aandeelhouders in de olie- en gassector ALS ER BINNEN DIE SECTOR GEEN DRASTISCHE MAATREGELEN WORDEN GETROFFEN OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSINVESTERINGEN.

Deze conclusie wordt getrokken in een rapport van het ´Carbon Tracker initiative`, in samenwerking met ondermeer het Nederlandse pensioenfonds PGGM. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat als de grootste 69 olie- en gasbedrijven in de wereld doorgaan met ´business as usual`, zij in 2025 zullen blijven zitten met onverkoopbare olie- en gas voorraden ter waarde van ongeveer 2 biljoen Euro (2,3 trillion US$).

Het lijkt ons belangrijk dat beleggers/aandeelhouders binnen de olie- en gassector zich bewust zijn van bedoelde investeringsrisico´s. Reden waarom wij onderstaand een link aanbieden naar bedoeld rapport van Carbon Tracker (klik daarvoor op onderstaande afbeelding)

Klik op bovenstaande afbeelding voor rapport over investeringsrisico in olie- en gassector.

Investeren in de duurzame sector levert minder investeringsrisico op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.