Investeringsrisico

Investeringsrisico

Investeringsrisico voor beleggers/aandeelhouders in de olie- en gassector

Als we – zoals afgesproken binnen het Klimaatakkoord van Parijs – de opwarming van ons klimaat binnen de 2 graden Celcius kunnen (en zullen moeten) houden, zal dat resulteren in de nodige investeringsrisico´s voor beleggers / aandeelhouders in de olie- en gassector ALS ER BINNEN DIE SECTOR GEEN DRASTISCHE MAATREGELEN WORDEN GETROFFEN OP HET GEBIED VAN BEDRIJFSINVESTERINGEN.

Deze conclusie wordt getrokken in een rapport van het ´Carbon Tracker initiative`, in samenwerking met ondermeer het Nederlandse pensioenfonds PGGM. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat als de grootste 69 olie- en gasbedrijven in de wereld doorgaan met ´business as usual`, zij in 2025 zullen blijven zitten met onverkoopbare olie- en gas voorraden ter waarde van ongeveer 2 biljoen Euro (2,3 trillion US$).

Het lijkt ons belangrijk dat beleggers/aandeelhouders binnen de olie- en gassector zich bewust zijn van bedoelde investeringsrisico´s. Reden waarom wij onderstaand een link aanbieden naar bedoeld rapport van Carbon Tracker (klik daarvoor op onderstaande afbeelding)

Klik op bovenstaande afbeelding voor rapport over investeringsrisico in olie- en gassector.

Investeren in de duurzame sector levert minder investeringsrisico op!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Stel een vraag

Stel eenvoudig uw vraag aan een medewerker van De Groene Verzekering.
Wij komen er z.s.m. op terug.